Puhkupillit – keitä me olemme?

Puhallinmusiikki. Puhallinorkesteri. Totista torvensoittoa!

No – olemme me joskus sitäkin, mutta yleensä paljon muuta. Puhkut – eli Puhkupillit – eli Jyväskylän yliopiston puhallinorkesteri – on opiskelijaelämää, hellyyttä ja puhallinmusiikkia. Orkesteri on sekä harrastuksena että yhteisönä Jyväskylän kulttuurielämässä paljon näkyvä ja vaikuttava ja Puhkuissa onkin kyse paitsi yhteisestä tekemisestä, myös musiikin kautta ilon tuottamisesta muille.

Jos luulit että ”puhallinorkesteri” tarkoittaa humppaa soittavaa torvisoittokuntaa, olet erehtynyt: Suurin osa ohjelmistostamme on kaikkea muuta kuin perinteistä torvisoittohumppaa. Kyllä sitäkin soitetaan jos se jotakuta oikein kutkuttaa, mutta pönöttäviksi ja tiukkapipoisiksi pillipiipareiksi meitä ei saa tekemälläkään. Ilmeikkäissä kausikonserteissa ohjelmistoa kootaan mitä moninaisimmilla teemoilla, hauskanpitoa ja hyvää tunnelmaa unohtamatta.

Arkeamme värittävätkin esiintymiset, usein konkreettisesti: Keikoilla meidät tunnetaan Puhkuille tunnusomaisella keltaisella säväyttävistä asusteista ja musiikille heittäytyvästä meiningistä. Vappuna on mahdollista bongata koko porukka esiintymässä haalareissa ja marssimassa soittaen keskustan halki, kun taas fiinimmät tilaisuudet, joihin yliopistomme ja monet muut tahot meitä buukkaavat, on kautta aikain hoidettu asiaankuuluvalla arvolla ja ammattimaisesti.

Pääosin korkeakoulujen opiskelijoista koostuva orkesterimme pyörii alusta loppuun jäsenistön voimin. Opiskelun, työnteon tai molempien ohessa tehdään niin kapellimestarointi kuin tilinpäätökset. Rakkaudesta lajiin. Tärkeä taustatoimija meille on oma kulttuuria arvostava yliopistomme, Jyväskylän yliopisto, jonka ympäristössä useimman soittajan arki kuluu.

Äänitteiden ja musiikin sähköisen toistamisen aikakaudella myös harva asia säväyttää yhtä paljon kuin tilaisuudessa paikan päällä livemusiikkia soittava mittava kokoonpano. Toimintamme tukemiseksi keikkailemme ahkerasti, joten jos haluat tehdä tilaisuudestasi muistettavan, ota meihin yhteyttä ja kysy lisää. Hoidamme vankalla kokemuksella erikokoiset ja -tyyliset keikat ja autamme esityksen suunnittelussa ja mitoituksessa.